Blog Başlık

  • Nisan 03, 2023 Tubii

    Türkiye'de kime sorsanız en iyi zeytinyağının 'Ayvalık Zeytinyağı' olduğunu söyler. Bu durum satış yapmak veya satış arttırmak için birçok tenekenin üzerinde Ayvalık Zeytinyağı yazmasıyla sonuçlanıyor. Peki hangileri gerçekten Ayvalık Zeytinyağı? Siz bir tüketici olarak nasıl gerçek Ayvalık Zeytinyağı'na ulaşabilirsiniz? Bir zeytinyağının gerçek Ayvalık Zeytinyağı olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

     

     

     

    Gerçekten Ayvalık Zeytinyağı mı?
  • Ağustos 29, 2021 Kody

    Avokadodan yaptığınız guacamole sosu tüm salatalarda, makarnalarda ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz. Özellikle tortilla ; cips ; kırmızı et ; somon ; fume et ; sandviç; ve hamburgere çok yakışır.

    Guacamole Sos Mexican Style
  • Ocak 11, 2021 Kody

    Fas mutfağının vazgeçilmezlerinden lezzetli bir meze. Patlıcan, domates, sarımsak, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla yapılan zaaoluk meze olarak yenilmesinin yanı sıra, bir dip sos olarak da genellikle kızarmış ekmeğin üzerinde servis ediliyor. Fırın kabına alıp Cunda Sepet Peyniri ile kendi tarifimi geliştirdim tadı harika oldu; denemeniz lazım .

    İşin püf noktası malzemede saklı: Hazırlarken taze ve olgun domates kullanın ve salatanın üzerine extra virgin Zest Ayvalık  sızma zeytinyağı serpin.

    tarifler
  • Aralık 02, 2020 Kody

    Kasım- Aralık balkabağı ayıdır, bu ayda Haloveen denilen cadılar bayramı vardır. Eskiden daha korkunç görünümlü olan bu kabakların kötü ruhları kaçırmak için kullanıldığı söyleniyor. Benimde katkım olsun :) 

    Balkabağı Çorbası
  • Ağustos 16, 2020 Tubii

    Benim üniversite sıralarında tanıştığım ‘gluten’  Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay’ın basın açıklamaları ile tüm ülkenin de gündemine girdi. Gluten, Latince 'glue' yani yapıştırıcı sözcüğünden türetilmiştir. Ekmeğin mayalanması sırasında ekmeği bir arada tutan, oluşan gazların hamuru yırtıp çıkması yerine hamurun içinde kalıp baloncuklar oluşturmasını sağlayan glutendir. 

    gluten, çölyak, un, karatay, rejim, protein, ekmek, ekşi maya, ekmek yapımı
  • Haziran 24, 2020 Kody

    Son zamanlarda çiftlik levreği dünyanın her yerinde çok taze bulunan bir balık çeşidi oldu. Hafif yağlayarak bütün ızgara yapabilirsin. Özellikle mangalda fazla pişirmemek şartı ile(Çatalı orta kılçığına batırınız, balıketi kılçıktan ayrılıyorsa balığınız hazırdır) çok güzel olur. Üzerine sadece Zest Ayvalık Sızma Zeytinyağı gezdirmeniz yeterlidir.

    Levrek Fileto Limon ve Beyaz Şarap Soslu
  • Haziran 09, 2020 Kody


    İşte bir yaz (salata) yemeği; Foçalılar, Urlalılar, Ayvalıklılar, Giritliler cümleten adalılar bilirler, pek yaparlar.

     

     

     

    İstifnolu kabacık. Kısaca "Minik Kabak ve İstifno Otu Haşlaması", zeytinyağı sarımsak ve koruk ekşisi veya sirke-limon ile tatlandırılır.

    minik kabak ve istifno otu haşlaması
  • Mayıs 31, 2020 Kody

    Mutabbal veya Babagannuş ;

     

     

    Filistin’e ait bir meze. Malzeme uyumu bizlerin yaptığı mezeler yakın . Fazla efor harcamadan;  harika bir meze hazırlayabilirsiniz... 

    kolay meze, meze dünyası .
  • Mayıs 24, 2020 Tubii

    Zest Ayvalık Butik Bir Zeytinyağı Markasıdır ve Sadece Ayvalık Tipi Zeytinlerden Elde Edilmiştir.

     

     

     

    Sınırlı Miktardaki Zeytinyağımızın Ayvalık Coğrafi İşaret Belgesi vardır ve Bu Belgenin Garantisi Olarak Her Ürünün Üzerinde Numaralı Hologramlı Ayvalık Ticaret Odası Etiketi Bulunmaktadır.

    Coğrafi işaret nedir, ayvalık zeytinyağı, coğrafi işaret, kalite, marka
  • Mayıs 10, 2020 Tubii

    Zeytinyağı sohbetlerinin en popüler başlığı: Asitlik!

    ‘’Asidin kaç?’’, ‘’Sizin yağ yakıyor mu?’’, ‘’Su gibi çebiliyor muyuz?’’

    Bu yazımda kısaca konuyu aydınlatmaya çalıştım. Daha fazla merak ettiğiniz başlıklar varsa bize yazın onları da araştırıp yazıyım J

    zeytinyağı, asitlik,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR